Houdoe en bedankt

  • 17 jun
  • Community Manager
  • 87

Woensdag 17 juni organiseerde Performatory en het Urban Living Lab het online-event: hoe korter de lijn, hoe beter de link.

Meer dan 35 geïnteresseerden sloten aan om van gedachten te wisselen over hoe we vanuit het onderwijs in het algemeen en Performatory in het bijzonder bij kunnen dragen aan een mooi Breda. De deelnemers kwamen vanuit verschillende richtingen: studenten, alumni, ambtenaren van diverse afdelingen van de gemeente, het Urban Living Lab, Pakhuis B, en docenten Performatory, docenten ALE en BUas. De inspiratie kwam vanuit drie afgeronde projecten van Performatory studenten, in Breda-Noord/Hoge Vucht, en tweemaal Boeimeer. In die projecten toonden studenten aan dat het mogelijk en uitermate waardevol is om de bewoners zelf te bevragen en de antwoorden terug te leggen.

Daarnaast brachten vijf stakeholders real-life vraagstukken in op het vlak van wijkontwikkeling, vitaliteit, vergrijzing, digitalisering en de omgevingswet. Daaruit werd duidelijk dat er veel onderlinge verbanden bestonden en we het meest op zoek zijn naar de verstilde stemmen, naar verbinding en het community gevoel. Ook was er een behoefte om vraagstukken integraal aan te pakken in co-creatie met alle betrokkenen.

De ochtend werd zeer positief ontvangen en de deelnemers hebben meteen linken gelegd met elkaar voor de toekomst. Wij hebben zelf al afspraken gemaakt op een vruchtbaar vervolg in bijvoorbeeld de field labs van Urban Living Lab.


Prezi - Performatory event 17 juni: https://prezi.com/view/0z0qZLm55aNRHxVbVn6t/


Contactpersonen: @angelicavandam @gerpepels @lisafrijters @robinmulderWil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan